Svampet kage med blåbær og chokolade

Jeghar fået læseferie, og for at klare mig igennem alle forberedelserne, er der ikke noget bedre end et stykke svampet chokoladekage. Den her er samtidig fyldt med blåbær, som giver den lidt friskhed og samtidig en virkelig lækker konsistens!

Kagen er rigtig simpel at lave, mens frostingen kræver lidt mere timing, samt indeholder en del specialvarer, hvis den skal være helt gennemført. Agar agar og xanthan gum har dog virkeligt lang holdbarhed, og er ting, jeg er glad for at have stående. Især efter jeg er begyndt at arbejde med aquafaba, som til tider kan drille lidt, for der hjælper de med stabiliteten.

13329798_10206548089646896_1849710049_n

Kagen tager cirka 60 minutter at lave, inklusive bagetid. Dog er det ikke intensivt arbejde.

Ingredienser

Kagen

Skål 1

  • 1 dl sukker
  • 2 store spsk. margarine
  • 1,5 banan
  • 3/4 dl havremælk (Eller anden plantemælk)
  • 1 spsk citronsaft
  • 175 g frosne blåbær
  • 100 g hakket chokolade

Skål 2

  • 2 1/2 dl sigtet speltmel
  • 2 tsk bagepulver
  • Evt 2 spsk. kakaopulver

Frosting (Dette er til en meget stor portion)

  • 50 g blåbær
  • 1 1/4 dl sukker
  • 1 spsk. æblejuice (eller vand)
  • 0,5 tsk agar agar pulver (kan ligeledes undlades,men det hjælper frostingen med at sætte sig)
  • 3/4 dl reduceret aquafaba (Altså et fancy ord for kikærtevand. Plantepusherne har skrevet et godt indlæg om hvad det er her)
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk. xanthan gum (kan udelades, men gør frostingen mere stabil)

Fremgangsmåde

Ovnen tændes på 175° varmluft.

I skål 1 blandes sukker og margarine og banan moses deri. Hvis du ikke vil have stykker af blåbær, kan du blende dem sammen med bananen og blande det i nu. Derefter piskes havremælken og citronsaften i.

Skål 2 blandes sammen og blandes sammen med skål 1. Du kan eventuelt sigte det ned i, får at være sikker på at undgå klumper.Først nu blandes blåbærrene og chokoladen i. Gør det forsigtigt, så du ikke ødelægger blåbærrene – især hvis du bruger friske.

Kagen bages ved 175° varmluft i 30 minutter, men hold øje med den, da det kan variere efter formens størrelse og den individuelle ovn.

Imens kagen er i ovnen, kan frostingen laves. I en gryde koges blåbærrene, 3/4 dl sukker, æblejuice og agar agar til sirup. Det går hurtigt, så hold det på en lav-medium varme, og gå ikke fra det. Samtidig skal aquafabaen piskes sammen med xanthan gum og citron. Prøv at time det, så aquafabaen er klar på cirka samme tid som siruppen – ellers er det bedst, at siruppen laves sidst, da den stivner, når den køler af.

Mens der stadig piskes i aquafabaen blandes siruppen og det resterende sukker i, til det er indkoopereret. Hvis du vil have frostingen helt jævn, kan du passere det gennem en sigte. Det har jeg dog ikke tålmodighed til :). Vent med at putte frostingen på til kagen er kølet lidt af.

Jeg pyntede kagen med mynteblade samt stedmoderblomster og hornvioler. Man kan også bruge friske blåbær, chokoladestykker eller hakkede nødder.

God appetit!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s