Lækre, sunde chokolade-mint kugler

I denne søde juletid synes jeg personligt hurtigt, at man kan få lidt for meget af de mange tunge, usunde retter. Derudover spiser min mor heller ikke sukker, og for at imødekomme dette behov, kreerede jeg disse after-eight havregrynskugler uden raffineret sukker eller olie. Jeg er vild med den intense pebermyntesmag, der gør dem mere friske, og udover det, er jeg også lidt af en chokoladegris 🙂

15354057_10154740091809785_838172488_o

Ingredienser

Opskriften giver ca. 12 stk

  • 1 dl dadler (Ca 8)
  • Kogende vand
  • 1 spsk kakaopulver med top (Eller efter smag)
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 dråbe æterisk pebermynteolie. Du kan evt også bruge frisk, tørret eller aroma.
  • 1 spsk hampeproteinpulver (tilføj lidt mere havregryn, hvis du undlader dette)
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1½ dl havregryn

Fremgangsmåde

Først sættes dadlerne i blød i det kogende vand i cirka ti minutter. Dette er især vigtigt, hvis du bruger tørrede dadler frem for semi-dried, men jeg vil gøre det uanset hvad.
Dernæst blendes dadlerne med en lille smule af iblødsætningsvandet. De skal kunne blendes helt fint, men ikke være flydende, så start med meget lidt vand og tilsæt kun lige så meget, at blenderen kan køre rundt.

Dernæst tilsætter du resten af ingredienserne og blender dem. Jeg kan godt lide at gemme en halv dl havregryn og røre dem i i stedet for at blende dem. Det kan min blender også bedst holde til.

Du kan evt rulle daddelkuglerne i havregryn eller noget andet, du synes er lækkert. Opbevar daddelkuglerne på køl.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s