Sukkerfri, krydret æblemarmelade med chia

Min mor laver de dejligste marmelader, og jeg har fået lov til at give jer én af opskrifterne. Denne marmelade er perfekt om vinteren, hvor æbler er nogle af de eneste friske, lokale frugter, og de bliver mere søde og melede. Marmeladen sødes med dadler og jævnes med chiafrø, så den er fyldt med sunde, uraffinerede råvarer

16880075_10208575987863084_2073254813_o

Marmeladen har utroligt mange variationsmuligheder. I efteråret er det oplagt at erstatte nogle af æblerne med hyben eller havtorn. Med hensyn til krydderier, er der i denne brugt kardemomme, men den kunne også være lækker med ingefær, kanel, appelsin eller noget helt fjerde. Man kunne også tilsætte lidt gurkemeje for sundheden og farvens skyld.

Opskrift:

Til 3 glas marmelade

Ingredienser:

  • 200 g æbler
  • 180 g dadler
  • 8 spsk chiafrø
  • 7 dl vand
  • Saft og skal af en økologisk citron
  • Evt 1 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

  • Dadlerne sættes i blød i 2 1/2 dl vand.
  • Æblerne skrælles og skæres i tern.
  • Æbler, kardemomme og citronskallen koges sammen med resten af vandet.
  • Dadlerne blendes med iblødsætningsvandet
  • Når æblerne er kogt ud, tages de af varmen, og resten af ingredienserne blandes i.
  • Det bringes hurtigt i kog under piskning.

Marmeladen kan holde sig i 1-2 uger i køleskabet, og kan også fryses ned. Smager skønt på havregrød og brød med mange kerner eller nødder.